Θοδωρής Τσούτσος

Τώρα που ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον Κλάους και ο Κλάους τον ΠΑΟΚ!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr γιατί οι αγώνες με την Σάλκε είναι αγώνες καριέρας για τον Στέφανο Αθανασιάδη και τη σημασία της στάσης του ΠΑΟΚ.

Μέσα στο 2017 ο ΠΑΟΚ έχει βρει 13 διαφορετικούς σκόρερ. Στα συνολικά 19 γκολ που έχει πετύχει. Πρόχειρα, το λες πολυφωνία. Στην πραγματικότητα, όμως, απλώς το ονομάζεις φυσικό επόμενο. Διότι αυτό είναι αποτέλεσμα του ποδοσφαίρου που παράγει ο Δικέφαλος.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Ανάμεσά τους, είναι και δύο παίκτες που έχουν σκοράρει από τρεις φορές. Ο Μυστακίδης και ο νεοφερμένος Πρίγιοβιτς, που έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στη νέα του ομάδα. Ολα αυτά ασφαλώς και είναι αποτέλεσμα της ικανότητας των σκόρερ. Αλλά προφανώς είναι και αποτέλεσμα της ικανότητας ολόκληρης της ομάδας, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τους σκόρερ.

Κάπου εκεί μπαίνει στην κουβέντα και ο Κλάους Αθανασιάδης. Είναι ανάμεσα στους 13, που έχουν σκοράρει μέσα στο 2017. Ενα και μοναδικό με πέναλτι στο Αγρίνιο, για το Κύπελλο, όταν και έκανε το 0-2. Είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή σεζόν δεν είναι μια καλή σεζόν για τον Ελληνα επιθετικό. Δεν του βγαίνει το πράγμα ρε παιδί μου και μάλιστα σε μια χρονιά που τον υποστηρίζει η πιο παραγωγική ομάδα ποδοσφαιριστών και ομαδικής ικανότητας που πιθανότατα είχε ποτέ στη ζωή του. Ο φετινός ΠΑΟΚ αυτό είναι, κανονικά. Η χαρά του επιθετικού.

Μόνο ο Αθανασιάδης δεν είναι "χαρούμενος". Για αυτό και δεν έχει αξιοποιήσει ο ίδιος, για τον εαυτό του και συνολικά η ομάδα, αυτή την ευκαιρία που είχε μπροστά του. Η συγκυρία μάλιστα είναι τέτοια, που ο επιθετικός που έφερε ο ΠΑΟΚ πολύ πρόσφατα, τα παστελώνει και πολύ εύκολα. Ο Πρίγιοβιτς ήρθε και με τα τρία γκολ που ήδη έχει πετύχει, έχει κάνει τη σεζόν να δείχνει ακόμη πιο κακή για τον Κλάους.

Μόνο που αυτή η αγωνιστική περίοδος, όσο άσχημα και αν έχει κυλήσει για τον διεθνή άσος, δεν είναι ακόμα τελειωμένη. Ο πρώτος που θα πρέπει να το αντιληφθεί αυτό είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Οι αγώνες με την Σάλκε πλησιάζουν. Σε αυτούς ο "καυτός" Πρίγιοβιτς δεν μπορεί να αγωνιστεί. Αρα, θα πρέπει να αποκτήσει ενεργό ρόλο ο "παγωμένος" Κλάους. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, συνολικά ως οργανισμός, καλείται να βρει τον τρόπο να "βγάλει" ο Κλάους τον πραγματικό Κλάους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Διότι υπάρχει. Τον έχουμε δει. Περισσότερο από όλους μας, τον έχει δει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Γνωρίζει τι έχει πάρει από εκείνον, όπως και τι του έχει δώσει, άρα και τι μπορεί να προσφέρει ο ποδοσφαιριστής ως αγωνιστική αξία.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει ανάγκη τον Αθανασιάδη στους αγώνες με την Σάλκε. Τουλάχιστον στους αγώνες με την Σάλκε, μακάρι και στους επόμενους του Europa League. Ευχής έργον για το σύλλογο θα ήταν να αποδειχθεί από αυτούς τους δύο αγώνες ότι τον έχει ανάγκη και για τις άλλες δύο διοργανώσεις, πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αντίστοιχα, ο ίδιος ο Κλάους έχει ανάγκη αυτούς τους δύο αγώνες με τους Γερμανούς. Για την ακρίβεια και χωρίς διάθεση υπερβολής, πρόκειται για αγώνες καριέρας για τον Ελληνα επιθετικό. Παράδοξο να το λέει αυτό κανείς για έναν ποδοσφαιριστή που έχει κλείσει τα 28 του, αλλά όπως πήγαν για εκείνον τα πράγματα είναι μάλλον η πραγματικότητα. Και μάλιστα, να συμβαίνει αυτό στη μοναδική στην ουσία χρονιά που έχει νιώσει τι σημαίνει πραγματικός ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα του. Δεν είχε μάθει να ζει με αυτό, νομοτελειακά συνέβη και εδώ που τα λέμε μάλλον καθυστερημένα. Πλέον καλείται να το διαχειριστεί και αυτό στην πιο δύσκολη χρονιά του στον ΠΑΟΚ.

Με ποδοσφαιρικά κριτήρια δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να το κάνει, άλλωστε έχει κάνει πολλά μέχρι τώρα και ειδικά στο ξεκίνημα της καριέρας του που ήταν δύσκολα, αρκεί να το πιστέψει ο ίδιος, αλλά αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ άλλοτε και ολόκληρος ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x